Monday, August 17, 2015

3:08:00 PM
1


TOPSPOT SEAFOOD DI TAMAN KERETA BUKIT MATA KUCHING,SARAWAK . Kuching Sarawak sememangnya terkenal dengan pelbagai tarikan dan destinasi - destinasi serta lokasi - lokasi menarik untuk dikunjungi terutama pelancong dan mereka yang sedang bercuti dari seluruh Malaysia.Sarawak sememangnya terkenal dengan pelbagai keunikan yang tersendiri terutamanya selera makanannya.

TOPSPOT SEAFOOD DI TAMAN KERETA BUKIT MATA KUCHING,SARAWAK

Ianya merupakan lokasi tumpuan untuk orang ramai menikmati selera makanan laut semenjak sekian lama.Pelbagai menu makanan laut ditawarkandi sini dengan harga yang berpatutan dan semestinya akan menarik selera anda untuk berkunjung berkali - kali ke sini.
Lokasi Topspot Seafood yang terletak di tengah - tengah bandaraya Kuching Sarawak menajadikannya  adalah tempat tumpuan orang ramai yang berkunjung untuk menikmati pelbagai selera makanan laut.Malah tempat ini juga menjadi antara daya tarikan pelancong apabila tempat ini merupakan tempat berkumpul dan pertemuan memandangkan lokasi Topspot seafood ini yang dikelilingi oleh hotel - hotel yang merupakan tempat penginapan para pelancong asing yang datang dari pelbagai negara dari seluruh dunia yang mana memilih Kuching Sarawak sebagai destinasi pelancongan mereka.

RESTORAN NO 25,BUKIT MATA SEAFOOD DI TOPSPOT SEAFOOD KUCHING SARAWAK


Pada beberapa hari yang lepas saya dan keluarga saya mengunjungi topspot seafood dan memilih restaurant No 25 Bukit Mata Seafood sebagai pilihan untuk makan malam kami sekeluarga.Setakat ini,Restoran No 25,Bukit Mata seafood ini adalah antara yang sering menjadi pilihan kami sekeluarga kerana cita rasa masakannya yang enak dan lazat.Selain itu,Kepelbagaian pilihan makanan laut menjadikan tempat ini adalah lokasi pilihan orang ramai.


Restoran No 25,Bukit Mata Seafood menyediakan pelbagai pilihan yang menarik dan anda boleh memilih pelbagai jenis makanan laut di sini.Selepas selesai memilih makanan laut tersebut anda bolehlah memilih pelbagai jenis masakan untuk makanan laut yang telah anda pilih tadi.Apa yang paling terbaik di sini kebanyakkan makanan laut seperti ikan dan udang adalah terjamin kesegaran nya dan setakat ini ramai pelanggan yang berpuas hati dengan layanan yang diberikan oleh pihak restoran ini disamping penyediaan makanannya yang bersih dan rasa masakan yang lazat.


Restoran No 25,Bukit Mata Seafood menawarkan pilihan makanan laut yang segar dan pelbagai untuk pelanggan dan terdapat pelbagai jenis masakan yang boleh ditempah untuk memenuhi selera pengunjung yang datang.
Restoran No 25,Bukit Mata Seafood menawarkan harga untuksetiap jenis dan kilogram makanan laut seperti berikut.


Terdapat juga pelbagai pilihan makanan pilihan untuk pengujung.

PILIH ! PILIH ! PILIH ! LAI ! LAI !MENU PILIHAN MAKAN MALAM DI RESTORAN NO 25,BUKIT MATA SEAFOOD TOPSPOT KUCHING SARAWAK

Selepas puas memilih aneka makanan laut akhirnya kami memilih menu tersebut sebagai hidangan makan malam kami di TOPSPOT Seafood Kuching Sarawak.

MUSSEL MASAK LADA HITAM


SIPUT SEDUT MASAK KICAP


SUP TIMUN LAUT ( SEA CUCUMBER SOUP )


NASI PUTIH


IKAN DUWAI HITAM MASAK 3 RASA


SAYUR CAMPUR ( MIX VEGETABLES )


Yang ini saya punya...

GREEN APPLE JUICE


Semangnya Topspot seafood Kuching Sarawak adalah tempat tumpuan orang ramai yang ingin menikmati makanan lautnya sehingga pada waktu - waktu yang tertentu pengujung terpaksa menunggu untuk mendapatkan tempat dan meja .

Pengunjung yang datang ke Topspot Seafood kebiasaannya adalah dalam kumpulan berkeluarga  dan juga sekumpulan yang selainnya seperti pengurus - pengurus syarikat dan sebagainya.

PEMANDANGAN INDAH BANDARAYA KUCHING DI WAKTU MALAM DARI
 TOPSPOT SEAFOOD KUCHING SARAWAK

Apa yang lebih menarik Topspot Seafood memberikan pemandangan sekitar bandaraya Kuching yang sangat mempersonakan.Pengunjung yang datang ke Topspot Seafood boleh menjamu selera sambil menikmati pemandangan indah Bandaraya Kuching pada waktu malam.Pemandangan yang indah ini memberikan suasana yang sangat menarik sambil menikmati keenakan masakan makanan laut yang disajikan.


Apa yang pasti pengunjung akan berpuas hati dengan setiap sudut dengan kunjungan ke Topspot Seafood dengan persekitaran menarik dan lokasi yang sangat kondusif dengan pemandangan menarik.
Tospot Seafood juga mempunyai banyak restoran yang lain selain restoran No 25,Bukit Mata Seafood yang mana turut menyajikan makanan laut dengan pelbagai pilihan masakan untuk para pengujung yang datang.Pemgunjung bolehlah membuat pilihan restoran mengikut selera yang dikehendaki.

Kedai - kedai minuman juga banyak terdapat di sini yang menyediakan pelbagai piliha.Minuman jus - jus buah yang segar,minuman panas dan minuman sejuk dan segera turut ada di sediakan untuk pengunjung termasuk juga air kelapa dan sebagainya.


Topspot Seafood juga menyediakan jenis masakan lain seperti Nasi ayam yang terdapat di Muslim Roated Chicken ini yang meyediakan Nasi Ayam dan ayam panggang yang sedap dan nikmat.

Kepada pengunjung yang datang ke Tospot Seafood yang ingin mencuba... Silakan aja.. mesti nak lagii...


MAKANAN TRADISIONAL SARAWAK : UMAI DAN PANSUH SEDAP

Negeri Sarawak terkenal dengan keunikan makanannya .Antara identiti makanan Tradisional Negeri Sarawak adalah Umai dan Pansuh yang merupakan makanan lauk tradisi kaum dayak masyarakat Iban Negeri Sarawak.

Topspot Seafood Kuching Sarawak juga turut terdapat kedai yang menjual dan menyajikan makanan tradisional Sarawak termasuk Umai dan Pansuh.

Umai merupakan sejenis makanan yang diperbuat daripada isi ikan dan dicampur dengan bahan - bahan yang tertentu seperti limau bawang dan sebagainya sehingga masak.

Pansuh pula merupakan sejenis masakan yang menggunakan buluh dimasak seperti lemang dengan mencampurkan ramuan yang terdiri dari daun - daun dan bahan semula jadi yang akan menyentuh selera mereka yang menginginkan resepi dan menu yang menyihatkan.


P N D FOODSTALL DI TOPSPOT SEAFOOD KUCHIONG SARAWAK

P N D Foodstall merupakan satu - satunya kedai yang menyediakan masakan tradisional Negeri Sarawak di Topspot Kuching Sarawak.Mereka menyediakan pelbagai sajian dengan harga yang sangat berpatutan.

Pengunjung yang datang ke negeri Sarawak seharusnya tidak melepaskan peluang untuk mencuba masakan tempatan negeri Sarawak ini di Topspot Seafood Kuching Sarawak ini.Sememangnya akan memberikan kenangan dan pengalaman yang berbeza kepada pengunjung terutama kepada pengujung yang belum pernah merasai makanan tradisional negeri Sarawak ini.


 Beginilah keadaan ayam pansuh yang siap dimasak dalam buluh dan menunggu untuk dihidang kepada pelanggan yang membuat tempahan untuk menu ini.P N D Food stall ada menyediakan semuanya untuk anda rasai .


Kedai Makanan Tradisional Sarawak P N D Foodstall ini menyediakan pilihan seperti berikut.Jangan lepaskan peluang untuk mencuba kelainan dan keenakannya.


Kepada Mereka yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai makanan Trasional Negeri Sarawak seperti umai dan pansuh di TopSpot Seafood Kuching anda bolehlah menghubungi nama yang tertera di bawah di P N D FoodStall ,Topspot Seafood Kuching Sarawak.


Di Topspot Seafood juga terdapat banyak lagi kedai minuman yang segar dari ladang untuk memenuhi pilihan para pengujung yang datang ke sini.
Minuman segar yang terjual di sini adalah Kelapa dan tebu dan beberapa lagi jenis minuman yang lain.KETUPAT DAN PELBAGAI JENIS SATAY

Dimana mana sahaja kedai makan tidaklah lengkap sekiranya tiada satay.Di Topspot Seafood Kuching Sarawak Juga menyediakan pelbagai jenis satay untuk para pengunjung.Satay daging,satay Ayam,Satay Kambing dan Ketupat.. semua ada....AISKRIM ! AISKRIM ! AISKRIM ! AISKRIM ! AISKRIM 

SCOOPS SNACK BAR terdapat aiskrim sebagai pencuci mulut selepas puas menjamu selera dengan pelbagai jenis makanan laut yang sungguh enak dan lazat.Scoops Snack bar menyediakan pelbagai jenis manisan dan aiskrim sebagai pencuci mulut selepas anda menikmati makanan laut.Cuci mata jap !


Aiskrim yang dijual di SCOOPS BAR SNACK BAR disajikan dalam pelbagai saiz dengan harga yang berlainan mengikut citarasa pelanggan .


Kunjungan Ke Topspot Seafood Di Taman Kereta Bukit Mata Kuching Sarawak semestinya memberikan sesuatu pengalaman yang berlainan kepada pengujung di samping dikelilingi pemandangan malam di Bandaraya Kuching Sarawak yang sangat indah dan mempersonakan.Mereka yang sampai ke Bumi Kenyalang Negeri Sarawak di Kuching Sarawal bolehlah berkunjung ke Topspot Seafood Kuching Sarawak untuk merakamkan kenangan dan pengalaman anda akan ceritakan sampai bila - bila,
THANKS FOR THE READING

AZLAN RUMADI
www.azlanrumadi.blogspot.com

1 comments:

RECOMMENDED FOR YOU

LABELS

#FollowToFollow #GadisDiBalikBulan Advertorial Affiliates Agriculture Al - Fatihah Anime Automotif Automotive Bandar Baru Samariang Bangunan Batang Lupar Batu Lintang Bau Bazaar Ramadhan Benih Kata BERITA Berita Dalam Negera Berita Luar Negara Betong Blogging Book Store Building Buskers Celebrities Cermin Diri Check-In Coffee Colin And The Gangs Contact Creative Daerah Tiada Bernama Damai Central Dekorasi Desa Jermalik Design Diet District Do It Yourself Doa E-Book E-Mart Matang Entertaintment Events Fashion Fesyen Fesyen Pakaian Foodcourt FOODS DRINKS FRUITS Gaya Hidup gayahidup GB13 Gerai Makan Giant Tabuan Happy Birthday Hari Gawai Dayak Hari Guru Hari Guru 2015 Hari Ibu Hari Ini Hari Raya Hari Krismas Hari Malaysia Hari Raya Aidiladha Hari Raya Aidilfitri Health Hiasan Hiasan Dalaman Hiburan History Hobby Home & Garden Homemade Hubungi Saya Hujung Minggu Hypermarket Idea Ikan Terubok Masin India India Street Indonesia Informasi Information Information Technology Inovatif Inovative Inspirasi Inspiration Internal Design International News Islamiah Jambatan Darul Hana Japan Johor Bahru Johor Darul Takzim Joran Kabinet Kalimantan Barat Kampung Beladin Kampung Boyan Kampung Buntal Kampung Gersik Kampung Gita Kampung Kabong Kampung Kolong 2 Kampung Lot Kampung Maludam Kampung Pasir Pandak Kampung Pulo Kampung Pusa Kampung Rampangi Kampung Santubong Kampung Serabang Kampung Spinang Kampung Stabut Kampung Tambak Kampung Tembirat Kampung Triso Kampung Tuie Kata Cinta Keagamaan Kebudayaan Kedai Makan Kediaman Kemelayuan Kepulauan Riau Kesenian Kesihatan Komedi Kota Pontianak Kota Samarahan Kota Sentosa Kreatif Kuala Lumpur Kubah National Park Kubah Ria Kuching Kuching International Airport Kuching Waterfront Lachau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching Lawak Lifestyle Local News Made In Malaysia Made In Sarawak Majlis Pelancaran Majlis Perasmian Majlis Perkahwinan Makanan & Minuman Malays Malaysia Masjid Matang Matang Mall Maulidur Rasul Medan Niaga Satok Medan Selera Megamall Mekah Merdeka Plaza Miri Mistik Motivasi MOTIVATION Motorcycle Motosikal Motowners Cafe Muara Tebas Musim Buah - Buahan Mydin Petrajaya Mystical Natuna Naturals News Ngap Sayot Nukilan Opening Soon Padang Merdeka Padawan Padungan Pancing Panduan Pantai Pasir Pandak Pantai Puteri Parental Pelabuhan Dwikora Penulisan Peoples Perasmian Percutian Perguruan Pukulan Pendekar Tujuh Perhiasan Perkahwinan Perkelahan Persembahan Persilatan Pertanian Petrajaya Photography Plaza Merdeka Poems Polis Diraja Malaysia Politic Politik Profiles Program Puisi Pulau Serasan Putrajaya R N R Temudok Ramadhan Rekaan Rekaan Dan Hiasan Rekabentuk Rekreasi Religious Restaurant Review Review Filem Review Makanan Riadah Rohaniah Rumah Sains Sambutan Tahun Baru Santai Santubong Sarawak Sarawak FA Saribas Satok Seafood Sebuyau Secret Recipe Seed Of Words Segmen Segmen Blogger Sejarah Selamat Hari Ahad Selamat Hari Isnin Selamat Hari Jumaat Selamat Hari Khamis Selamat Hari Rabu Selamat Hari Sabtu Selamat Hari Selasa Selebriti Semarak Semarang Semenanjung Malaysia Senjata SEO(Search Engine Optimization) Serikin Service Centre Shopping Mall Showroom Siburan Side Sixth Band Simanggang Sintete Skinhead SMK DEMAK BARU Spaoh Sport Sri Aman Stutong Sukan Tabuan Jaya Taman Kopodim Taman Sukma Technology Teh Tarik Cafeteria Teknologi Teknologi Maklumat Tentang Rasa Terima Kasih Terubok Masin Sarawak Thank You The Arts The Comedies The Cultures The Fish The Stories Threesixty Throwback Tips Today Is April Today Is August Today Is Azlan Rumadi Today is December Today Is February Today is Friday Today Is January Today Is July Today Is June Today Is March Today Is May Today is Monday Today Is November Today Is October Today Is Saturday Today Is September Today Is Sunday Today is Thursday Today Is Tuesday Today is Wednesday Today is Weekend Toko Daging Tradisional TRAVELS Tutorial Ulangtahun Unnamed District Video Awesome Video Events Video Fesyen Video Makanan Video Muzik Video Natures Video Tutorial Video Warisan Videos Warisan Warong PadangCafe Warung Waterfront Kuching Weapons Wedding Weekend Weight Loss What You See Is What You Get Wordless Wednesday